Online tanulási coaching

Válaszolj igennel vagy nemmel az alábbi kérdésekre:

Amennyiben 4 kérdésre is igennel válaszoltál, akkor mindenképpen hasznos lehet neked a Tanulási coaching.

Az interneten találtam meg az elérhetőségét, amikor kineziológiai tanfolyamokat kerestem. Szükségem lenne egy segítőre, aki segít a tanulási problémáimon. Eddig kétszer voltam kineziológusnál, ő komplex oldást végzett (one brain módszerrel), nem csak a tanulásban segített, de most célzottan a tanulási problémák ķezelésében jártas szakembert keresek. Röviden leírom, miben kérnék segítséget. Már lassan végzek egyetemi tanulmányaimmal, de mindig is nehezen ment a tanulás. Ezt általában nem szokták elhinni, mert mégis csak egyetemet végeztem (ez már nem az első egyetemi szakom), de én érzem, mennyire rossz a memóriám, bár az utóbbi pár évben szerintem egyre rosszabb lett, és ez nem csak a tanulásban nyilvánul meg. Jártam pszichológushoz egyéb problémák miatt, akivel csináltunk memória teszteket, és a tesztekben látszott is, hogy valami nincs rendben. Vizsgáltak adhd-ra, kiderült, hogy nem az a gond, viszont a figyelemzavar-teszt eredménye nem lett jó. A kineziológus, akinél eddig voltam, azt mondta, ennek szerinte nem szervi oka van, hanem lelki, és végzett is rajtam oldásokat, ennek ellenére nem érzem úgy, hogy teljesen megoldódott volna a dolog. Január közepén lesz az egyetemi záróvizsgám, és képtelen vagyok tanulni a stressz miatt. A nagy távolság miatt szeretném az online tanulási coachingot.
Gréta
(32)
Főiskolai tanulmányaim befejezésére készülök, de állandóan szétesek. Egyszerűen semmire nincs időm, a tananyag túl sok. Néha úgy érzem, mintha kifacsarták volna az agyam. Nem fogad már be semmit. Emiatt sokszor inkább félreteszem a tanulást, aminek az a következménye, hogy még inkább feltorlódnak a dolgok. Mivel arra sem volt időm, hogy személyesen elmenjek, ezért inkább az online tanulási coachingot választottam. Az időbeosztásomon kezdtünk el dolgozni. Miután megértettem az alapelveket átstrukturáltam a napomat. Ennek az lett eredménye, hogy szépen lassan egymás után meg tudtam oldani a feladataimat. Nem tudom hogy, de több időm lett. 🙂 Egységnyi idő alatt pedig többet tudtam megtanulni. Nagyon megkönnyebbültem, mostmár látom a fényt az alagút végén.
Az online tanulási coaching számomra azért volt kényelmes, mert otthonról tudtam részt venni benne és a díja is megfizethető volt még számomra is.
András
(22)

Az iskolában sok mindent megtanítanak, de azt nem, hogy hogyan tanulj.

Teljesen figyelmen kívül hagyják az elme működés törvényeit és úgy gondolják, hogy a tanuló feje egy winchester, amire fel kell tölteni az adatokat és az ott marad.

A valóság azonban az, hogy ez nem így működik.

Tanulás Hatékonyan

A hatékony tanulás titka az, hogy mindenkinek az agya másként működik, ezért személyre szabott, egyéni technikákkal lehet kialakítani azt a módszertant, ahogy te fogsz tudni hatékonyan tanulni.

 • 01. Lépés
  01. Lépés

  Első alkalommal meghallgatlak az elakadásaidról és megnézzük, hogy milyen területeket lehet szükséges fejleszteni ahhoz, hogy tanulási céljaidat elérd. Lehet, hogy valakinek az a célja, hogy átmenjen, de lehet célod a nyelvvizsga, vagy egy jobb eredmény. (Dávidnak (20) például az ösztöndíjhoz kellett a 4-es feletti átlag.)

 • 02. Lépés
  02. Lépés

  Különböző ONLINE teszteket veszünk fel annak érdekében, hogy megnézzük, te hogyan kódolod az információkat. Ezek segítségével tudjuk megállapítani, hogy milyen tanulói típusba tartozol: vizuális, auditív, kinesztetikus. (Gyorsan meg kell jegyzenem, hogy nem mindenki vizuális típus, még az sem, aki úgy gondolja, hogy az! Ebből sok kavarodás és félreértés fakad!) De veszünk fel tesztet a 8 intelligenciával kapcsolatban is, amiről itt olvashatsz bővebben. Felmérjük erősségeid, gyengeségeid, lehetőségeid.

 • 03. Lépés
  03. Lépés

  Ezután kezdődik a konkrét módszerek átadása, a személyes programod kialakítása,

 • 04. Lépés
  04. Lépés

  amiket a mindennapokban begyakorolsz.

 • 05. Lépés
  05. Lépés

  Közben folyamatosan ellenőrizzük, hogy mi történik veled, hogy haladsz, közeledsz-e a célod felé. Ha kell változtatást javaslok.

Mi történik az Online találkozások során?

Először is a megfelelő platformot kell kiválasztanunk. Ez lehet

skype, viber, facetime, zoom.

A legmegbízhatóbb az eddigi tapasztalataim szerint a skype, a facetime vagy a zoom.

Milyen Korosztály Veheti Igénybe Az Online Tanulási Coachingot?

Jellemzően a közép- és felsőfokú képzésben résztvevők szokták igénybe venni, de akár mindegyik korosztály számára alkalmas ez a módszer is.

Miben Más Az Online Tanácsadás?

Mi Fog Történni, Ha Jelentkezel?

Amint időpontot foglalsz azonnal kapsz egy e-mailt tőlem az időpontoddal és a részletekkel.

A szolgáltatás kifizetése bankkártyával vagy átutalással lehetséges, a kezdés előtt. Átutalás esetén díjbekérőt küldök neked és a fizetést követően lesz az időpontod befoglalva.

Hogyan készülj fel az online tanulási coachingra?

 • Állítsd be és teszteld le a technikát! Próbáld ki a Skype-ot/Facetime-ot! Azt is, hogy tudod-e használni. Jó ha van kép, miközben beszélünk.
 • Az elérhetőséged majd írd meg és felveszlek ismerősnek.
 • Készíts ki papírt, íróeszközt!
 • Készülj elő példákkal a tantárgyakból, tananyagból, hogy tudjunk vele foglalkozni.
 • Küldök át előre online tesztet/teszteket, azokat töltsd, hogy ne azzal menjen majd el az idő!

 

Választható helyszín:

Zoom vagy meet platform.

Időtartam: kb. 1 óra/alkalom

 

Kérdése van?

GY.I.K

Ez teljesen egyéntől függ.

A Tanulási Coaching abban az esetben tud hatásos lenni, ha átülteted a gyakorlatba azt, amit itt kapsz.

Én azért tudok felelősséget vállalni, hogy átadom neked a szükséges információkat, tudást. Sok gyakorlatot kipróbálunk együtt, hogy megtapasztald milyen, hogy működik.

Az életbe átültetni és alkalmazni azonban a TE FELELŐSSÉGED!

Sajnos nem. Érdemes olyan szakembert keresni, aki a megfelelő végzettséggel rendelkezik ezen a területen.

Akkor újra felvesszük egymással a kapcsolatot és folytatjuk vagy akkor vagy egy másik időpontban.

Ez esetben a megfelelő szakemberhez fogom irányítani. Ha lehet, akkor azon a területen, ahol él. Ha nem rendelkezem ott ismerettel, akkor elmondom milyen szakembert érdemes felkeresnie.