Gyorsított tanulás alapjai workshop

Saját élményű gyakorlatok során tapasztald meg a hatékonyabb tanulás alapjait!

A workshop célja

A workshop célja, hogy a résztvevők és résztvevő pedagógusok megismerjék a legújabb kutatásokon alapuló tanuláselméletet a tanulási stílusok és a hatékony tanulás összefüggéseiről, a gyorsított tanulási modell alkalmazásáról.

Saját élményű gyakorlatok során olyan módszertani pluszt kapjanak, amivel a kognitív tanulás illetve tanítás hatékonyságát nagymértékben emelni tudják.

A workshop rövid ismertetése

Ahhoz, hogy tanulás zökkenőmentes és hatékony legyen ismernünk kell a saját tanulási stílusunkat.

Milyen módon vesszük fel az információkat, hogyan raktározza azokat az elménk, milyen a tanulási környezet, milyen eszközöket és módszereket tudunk alkalmazni a hatékony tanulás során.

A modern kutatási eredmények alapján összeállított tanulási technikák tárházát nyújtja a workshop.

A workshop tematikája

A hatékony tanulási modell szerint a sikeres tanulási folyamat 3 záloga:

  1. A tanulási környezet. Az a hely, ahol a tanulás történik. Ez számodra támogató vagy inkább visszahúzó? Milyen legyen? Mire van szükséged?
  2. A tanuló személy. Ez a blokk arról szól, aki tanul, azaz rólad. Hogy működsz?
  3. Eszközök a tanulásban. Ahogyan és amivel tanulsz. Alkalmazol-e a tanulási profilodnak megfelelő eszközöket a tanulás során vagy még mindig a régi magolós módszert alkalmazod, ami nem túl eredményes? Olyan eszközöket kapsz, amelyek hozzád passzolnak.

A hatékony tanulási modell tanulási ciklusa: 

  • Kódolás. Hogyan kódolja elméd az információkat. Ehhez már kaphattál egy egyszerű tesztet ingyenes anyagink között. A teljes tanulási profiladat elkészítheted, hogy ráláss arra, miként kódolsz.
  • Áttekintés. Aktív feldolgozással megkétszerezheted a tanulásod hatékonyságát.
  • Gyakorlás. A koncepciók és a technikák gyakorlatba való átültetése azonnal visszajelzést ad arról, hogy hol tartasz. Ez igazi alkalmat teremt a tanulásra.

A workshop időtartama

8 óra (09.00-16.30 óra között)

Megismered a saját tanulási stílusodat, így képes leszel a saját stílusodnak megfelelő tanulási technikákat alkalmazni a tanulás során.

Arra, hogy otthon, önállóan alkalmazd a saját tanulásod során, amit megtanultál.

Amennyiben másoknak is átadnád a módszereket, akkor a 60 órás Tanulási Coaching Technikák képzésen a helyed!

Ez oktatónként változhat. Nézd meg lenti táblázatban a részleteket!

  • Az attól függ, hogy melyik oktatónál jelentkezel.
  • Kapsz egy visszaigazolást e-mailben, és lehet, hogy kapsz egy regisztrációs díjbekérőt is, melyet kiegyenlíthetsz átutalással vagy bankkártyás fizetéssel. Ezért kérlek pontosan add meg e-mail címedet és figyeld postafiókodat.
  • A workshopra történő jelentkezés feltétele, hogy a részvételi díjad időben beérkezzen. Ezzel tudod a helyedet biztosítani.
  • A kezdés előtt még fogsz kapni egy részletes tájékoztatót a helyszínről és arról, hogy mit hozz magaddal, hogyan készült a workshopra.

Résztvevőink mondták

Olyan tanulási trükköket atnultunk, amivel már meg tudom jegyzeni az évszámokat. Ez zseniális! 🙂 Nem is tudtam, hogy képes vagyok rá! Az önbizalmam is nagyobb lett.
Anikó
7. oszt. tanuló
Azáltal, hogy a környezeti értékelő lap alapján átrendeztem a tanulási környezetem, sokkal jobban tudtam koncentrálni. Fokozta a teljesítményem az időbeosztás kialakítása is. Köszönöm.
Zoltán
15 éves középiskolás

Időpont

Tréner

Helyszín

Jelentkezés

Facskó Ágnes

AKÉTA®, Kineziológus, Brain Gym® instructor