Szia,

A 2019-es évben sok projektet elkezdtünk, ami remélhetőleg minden Alternatív Képességfejlesztő Tanácsadó® és Tanulási Coach részére segítő lesz.

 • megújult a tanulasicoach.hu oldal,
 • pályázatot nyújtott be a Képességfejlesztő Intézet Alapítvány különböző programok lebonyolítására (és kiderült, hogy 240-en vannak előttünk😔 ),
 • megbeszélést tartottunk a Tanulási Coaching technikák oktatókkal/csoportvezetőkkel,
 • terveztünk.
 • Elindult egy folyamat, aminek az eredménye, hogy egyre többen találnak rá a weboldalunkra és keresnek Tanulási Coachot. Ha rákerestek a „tanulási coach” kifejezésre, az első helyen hozza a weboldalunkat és az első oldalon is jobbára az ezt a módszert alkalmazó kollegák honlapjai láthatóak. Ez nagyon jó eredmény.

 

A tervekről szeretnélek benneteket tájékoztatni.

 

 1. A tanulasicoach.hu oldal majdnem 100%-ban kész. A befejezéshez még kérném a segítségeteket.
  1. A Tanulási Coachok (akik a 6 napos képzést végezték) felkerülhetnek a honlapra, ha szeretnének. Nézd meg, hogy te fent vagy-e! Ha igen, akkor ellenőrizd le, hogy jó-e, ami fent van. Ha nem, akkor döntsd el, hogy szeretnél-e felkerülni és küldd meg az adataidat, fényképedet.
  2. A felkerülés díjtalan, de egy külön pontban kitérek arra, hogy mit kérek érte. 😀
  3. A Tanulási coaching technikák oktatók/csoportvezetők programjai szintén felkerülhetnek a honlapra. A brand építés részben kitérek még erre.
  4. Elkészítettem egy KÜLDETÉSNYILATKOZATOT. A kérésem az, hogy nézd meg, olvasd el és véleményezd. Elfogadható számodra is? Változtatnál? Ha igen, mit vegyünk be, mit vegyünk ki?

Ez egy fontos része a működésünknek. Szeretném, ha minden AKÉTA® és Tanulási Coach-ként dolgozó ezt elfogadná, egyetértene vele és ennek a szellemében tevékenykedne.

Ezért fontos, hogy ezt közösen alkossuk meg. Beszélhetünk még róla személyesen is – bár a legutóbbi összejövetelünkre nagyon kevesen jöttetek el – vagy akár Skype-on is.

    E. Amennyiben szeretnéd, cikkeidet, esetbemutatásaidat szívesen feltenném a Cikkek rovatba neveddel, elérhetőségeiddel, amelyek nagyon jó marketinget képviselhetnek részedre.

2. Brand építés

A jogszabályi változások miatt egyre többen rácuppannak a tanulás tanítására. Soprontól Budapestig, és még itt Dunaújvárosban is látok programokat erre. Ahhoz, hogy piacvezetők tudjunk maradni ezen a területen arra lenne szükség, hogy egységes legyen az arculat, de legalábbis a programok megnevezése.

Látom, hogy mindenféle néven indítanak sokan közületek képességfejlesztő programokat, tornákat stb. Ez tök jó és örülök neki, de ezzel saját magatoknak is konkurenciát csináltok. Rugalmas vagyok a megnevezésekben és ötletelhetünk róla, ha nem tetszik valakinek valamilyen elnevezés.  De, ha mindenki másként nevezi ugyanazt, akkor nincs értelme egy közös programnak (Erről még az alapítvány kapcsán beszélek).

Megértem és elfogadom, ha nem szeretnél egy csapathoz tartozni, de én csak azzal tudok együttműködni, aki velem is ezt teszi. Nem szeretném más szekerét úgy tolni, hogy ő közben nem segít nekem tolni.

„Ahogy te vakarod az én hátam, úgy vakarom én is a tied!” – mondta egyszer bölcs barátom. 😀

 

A lényeg, hogy ha egységesen lépünk fel, akkor sokkal nagyobb eredményt tud mindenki elérni, mint külön-külön Rambóként.

A honlapot és a hirdetést a befizetett jogdíjakból szeretném (jegyzet és képzés) fenntartani, üzemeltetni. Nagyon kevesen vásároltatok jegyzetet és tartotok képzést.

6 napos képzést eddig csak Anikó tartott, nagy sikerrel.

Az 1 napos tréninget nem tartotta senki. Eda az iskolában tanítja, aminek nagyon örülök. Tapasztalatiból sokat meríthetünk. Ezek egy részét meg is osztotta a megbeszélésünkön. Nóri és Andi most tervezi indítani őket. Elnézést, ha valakit kihagytam.

 

3. Csoportos tanulási coaching

Ennek kapcsán fel is merült, hogy a csoportos tanulási coachingot csak 1 napos programban lehet-e végezni? Nem, de eddig erre volt igény részetekről.

Lehet akár több alkalomban is tartani.

Ennek a programját összeállítottuk Balázzsal. Ezt feltettem a csoportvezetőknek a zárt oldalra. Ehhez lett a jegyzet összeállítva.

Lehet akár 8 x 60 perces alkalomra is szétbontani. De lehet akár 10 alkalom is, a csoporttól függően.

Utána pedig hozzá lehet tenni a haladó tréninget és lehet folytatni.

Ehhez is összeállítok egy programot. A helyi Pedagógiai Szakszolgálatnál egy 13 alkalmas programot dolgoztak ki, szinte ugyan ezekkel a gyakorlatokkal, amiket ti is tanultatok. (Sőt a Brain Gymet is beletették, megjegyzem jogosultság nélkül…)

Ennek a részleteit a csoportvezetőknek szintén felteszem majd a zárt oldalra.

A csoportos tanulási coachingnál nem tudjuk a jogdíjat olyan egyszerűen kiszámolni, mint a 6 napos képzésnél, ezért itt egységesíteném. 500 Ft / fő lenne tréningenként + a jegyzet. Ennek ára nem változott.

Én nem szeretném ezt csinálni, de szívesen szervezem, hirdetem. Hirdetni azoknak fogom, akik tevékenyen részt vesznek a programban.  Ha akarjátok, akkor menni fog a program, de azt szeretném, hogy egységes legyen a tematika. Sok a konkurencia és ezt csak így tudjuk hatékonyan működtetni.

4. Hozzáférés a zárt oldalhoz.

Mindenkit hozzáadok újra. Ha minden igaz, kapsz majd egy e-mailt erről, amiben benne lesz a jelszó is. Ha nem, akkor kérj jelszó emlékeztetőt.

Felhasználó neved: az e-mail címed, vagy az e-mail címed @ előtti része. Pl. galattila@me.com esetén a galattila

5. Képességfejlesztő Intézet Alapítvány (KIA)

A/

A jövőben is egyfajta védőernyőt biztosítana az Alternatív Képességfejlesztő Tanácsadóknak. Ki tudja mit hoz a jövő, már ami a jogszabályváltozásokat illeti.

A megbeszélésünkön többen jelezték, hogy egyelőre nem tudnak vagy nem akarnak vállalkozóként dolgozni. Érthető okokból.

Szeretném viszont támogatni azt, hogy mindenki dolgozhasson és jövedelemre is szert tegyen, ha szeretné.

Ezért azt találtam ki, hogy a KIA, mint munkáltató is belépne a képbe. Ez azt jelenti, hogy a képességfejlesztő tevékenységet szeretném hirdetni a KIA nevében és a jelentkezőket átiranyítanám azokhoz, akik ebben a közös munkában részt kívánnak venni.

A KIA számlázna és alkalmi munkavállalóként bejelentené a kollegákat. Ez országos lefedettséget jelentene, azaz a lakhelyeden is dolgozhatsz. Budapesten pedig a KIA biztosítaná a helyet, ha ez szükséges.

A KIA weboldala is hamarosan megújul. És már eszerint lenne meghirdetve a szolgáltatás.

Ezért kérnék tőled egy visszajelzést, ha ilyen formában érdekel az együttműködés és a fejlesztő munka. A részleteket külön megbeszéljük.

Mit kapsz ezért?

 • Ügyfeleket, hirdetést.
 • Kipróbálhatod magad élesben.
 • Hivatalosan be leszel jelentve.
 • Részt vehetsz akkor is, ha már vállalkozóként dolgozol és tudsz számlát adni a munkádról.

B/

Mivel többször már sikertelenül indultunk pályázaton, ezért szeretnék bevonni szponzorokat, akik megfinanszíroznák a fejlesztő tevékenységet. A KIA közhasznú alapítvány lett, így akár 1%-ot is tudunk fogadni, de tudunk igazolást adni a felajánlásokról, amelyeket a támogatók le tudnak írni az adójukból.

Mindenképpen szeretnék támogatni rászoruló gyermekeket és az ő fejlesztésüket. Úgy látom, hogy erre egyre nagyobb igény lesz (sajnos).

Ezért hamarosan elindítja a KIA a „Fogadd örökbe egy gyermek fejlesztését!” programot.

Ennek a lényege, hogy egy cég vagy magánszemély „örökbe fogadhat” egy gyermeket, azaz finanszírozhatja a fejlesztését.

Ennek részleteiről hamarosan írok majd. Addig pedig azt kérném, hogy jelezd, ha van olyan ismerősöd (cég vagy magánszemély), akit megkereshetünk majd ez ügyben, tudna ilyen jellegű felajánlást tenni.

Ha bármilyen kérdésed, felvetésed lenne, örömmel fogadom.

Eredményes munkát kívánok!

Gál Attila